Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Vest
 • Korisničko uputstvo za rad na sajtu - 01. 03. 2009.
  Registracija korisnika

  Kad se uspešno registrujete putem sajta www.artinfo.rs administrator sajta će morati da odobri Vašu registraciju. (Ovim sprečavamo zlonamerne korisnike).

  Čim administrator sajta odobri Vašu registraciju (u roku od 48 sati), dobićete mail sa potvrdom registracije i tada se možete „ulogovati" i početi da menjate svoje podatke. Pri logovanju ćete automatski biti prebačeni na svoju stranicu na sajtu (koja će prilikom prvog pristupa biti prazna). Klikom na dugme Izmeni, moći ćete da promenite sve podatke o sebi.

  Vaši podaci na sajtu su podeljeni u dve grupe:

  • opšte informacije i
  • detaljnije onformacije.

  U zavisnosti od kategorije u koju ste prijavljeni, besplatno će se na sajtu prikazati ili samo opšte ili i opšte i detaljne informacije.

  Opšte i detaljne informacije

  Opšte su one koje na sajtu stoje uz sliku korisnika i te informacije vidimo kad kliknemo na korisnika koji se nalazi u spisku u svakoj kategoriji. Detaljnije informacije se dobiju kad se klikne na link saznajte više.

  U svakom trenutku (ako ste ulogovani) klikom na link Izmeni svoj profil, možete izmeniti svoje podatke.

  Važno:  

  Kad dodajete (ili menjate) tekstove u vašem korisničkom panelu, izbegavajte copy-paste direktno iz Word-a. Naime Word u svom kodu sadrži, oku nevidljive, stilove koji opterećuju web stranice i mogu dovesti do lošeg prikaza vaših podataka. Jedno rešenje je da prepišete tekst (kucajući ga direktno u polje), a drugo je sledeće:

  Kopirate tekst iz Worda, zalepite (paste) taj isti tekst u Notepad, pa zatim kopirate taj tekst iz Notepada, pa ga zalepite u vašem korisničkom panelu. Ovim postupkom, Notepad je očistio tekst od Word-ovih kodova i prilagodio ga za prikaz na vašem profilu.

  Možda ćete moći da uspešno uradite i direktan copy-paste iz Worda, ali to već zavisi od toga koji browser koristite za pregled internet sadržaja, kao i od opcija tog browsera.

  Administriranje svog profila je preporučljivo raditi pomoću Internet Explorera. Korišćenjem drugih browser-a (Firefox, Chrome, Opera...) postoji šansa da se vaši podaci ne prikazuju pravilno na browserima drugih korisnika. 

   

  Dodavanje slika

  Slike koje korisnik želi da postavi u svoju Galeriju ne smeju da budu prevelike.

  Slike ne bi smele da budu šire od 1000 piksela (jer ih većina korisnika interneta neće cele videti na ekranu). Idealno bi bilo da su slike široke 800 piksela, jer će tada najlepše izgledati na sajtu. Takođe nema potrebe da slike snimate kao najkvaliteniji jpg. Dovoljno je da ih snimite u medium kvalitetu. Time će se slike brže otvarati na sajtu i vi ćete ih mnogo brže uploadovati u svou galeriju. Još jedan razlog za ovo smanjivanje slika je što pri uploadu slika na server, što je veća slika, veća je i mogućnost greške na serveru u obradi slika, kao i što većina servera ne dozvoljava upload fajlova koji su veći od 2MB.

  Kada sliku smanjite na 800 piksela širine (u medium kvalitetu), slika će biti „teška" oko 100kb što je idelano za prikaz na internetu.

  Svaki pregledač slika ima opciju resize, pa biste je morali naučiti koristiti pre dodavanja slika u vaš deo sajta. Dozvoljeni formati slika su JPG i GIF.

  Maksimalni broj slika koje možete prikazati u svom profilu je 30.

  Online prodaja

  Slike koje postavite u vašoj galeriji, možete ponuditi na online prodaju. U jednom trenutku možete postaviti samo jednu Vašu sliku na online prodaju. U svakom trenutku možete da promenite sliku. Da bi Vas potencijalni kupci kontaktirali neophodno je da popunite Kontakt podatke u okviru Vašeg profila.

  Aukcija

  Takođe možete ponuditi i jednu od svojih slika na aukciju. U jednom trenutku može da bude samo jedna Vaša slika na aukciji. Kad izaberete sliku, kao i datum početka aukcije, trajanje i cenu, nećete moći da sklonite sliku sa aukcije. Zato pažljivo razmislite o ceni i terminu pre postavljanja slike na aukciju. Prilikom svake ponude dobićete obaveštenje na email (koji ste uneli prilikom registracije), a na kraju aukcije dobićete listing svih ponuda i ponuđača.

  Kad se aukcija završi, moći ćete da neku drugu sliku postavite na aukciju.

  Ista slika ne može da istovremeno bude i na aukciji i na online prodaji

   

   

  VAŽNO - OBAVEŠTENJE - OBAVEZNO PROČITATI

  REGISTRACIJA  I  PRAVILA

          

             Svaki korisnik mora da se registruje da bi koristio usluge portala. Samim upisivanjem podataka  (ime, prezime, adresa, e-mail, homepage...) korisnik je dao  saglasnost o njegovoj transparentnosti, kao i da će se pridržavati pravila korišćenja sajta i važecih zakona Rep. Srbije o kulturi. Ne poštujući zakon sami preuzimaju odgovornost kako krivičnu tako i materijalnu. Artinfo.rs polaze autorska prava na sve vlastite sadržaje i svako neovlašćeno korišćenje  i zloupotreba smatraće se kršenjem autorskih prava. Artinfo.rs se obavezuje da ce poštovati sva autorska prava objavljenog sadrzaja korisnika. Korisnici ne smeju zloupotrebljavati i distribuirati sadržaje koji se nalaze na portalu Artinfo.rs.

           Sve informacije predstavljene na ovom sajtu su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, organizacija i fizičkih lica kao javno dostupne. S obzirom da od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja može doći do zastarevanja, portal artinfo.rs ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Portal zadžava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama portal može obavestiti korisnike putem e-maila ili obaveštenjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Portal sadržaje objavljuje u dobroj nameri.  Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljeni su osobama bilo kog uzrasta.

  -          Atelier plus nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka sa portala.

  -          Atelier plus nije odgovoran za nemogućnost korišćenja portala prouzrokovanim nepravilnim funkcionisanjem, prekidom rada servisa usled tehničkih ili drugih problema funkcionosanja interneta (više sile itd...).

  -          Atelier plus nije odgovoran za tačnost datih podataka od strane korisnika.

  -          Atelier plus nije odgovoran za bilo kakvu vrstu trgovine izmedju korisnika i trećeg lica.

   

  Korisnici portala mogu se reklamirati uz određenu naknadu. Atelier plus ce sve poslovne  odnose regulisati Ugovorom.

   

  Ako imate bilo kakva pitanja u vezi uslova i pravila koriscenja portala kontaktirajte nas na email adresu kontakt@artinfo.rs

   ATELIER PLUS.