Korisničko ime      Lozinka

Nemaš nalog? Registruj se

Profil

Opšte informacije

Naziv

Univerzitet Metropolitan

Delatnost

Visokoobrazovna institucija

Osnovano

2005. godine

Od Fakulteta informacionih tehnologija do Univerziteta Metropolitan

Fakultet informacionih tehnologija – FIT, kao prvi, nastao je 2005. godine. Izgrađen je po principima koje definiše Bolonjska deklaracija za evropski sistem obrazovanja. Nastavni programi u oblasti informacionih tehnologija su usaglašeni sa preporukama američkih informatičkih profesionalnih udruženja IEEE i ACM, koje usmeravaju programe američkih univerziteta u informatičkim oblastima, a u skladu sa potrebama preduzeća, vladinih i drugih organizacija. Zahvaljujući toj činjenici diploma FIT-a je lako prepoznatljiva u svim krajevima sveta.

 

Kao pionir u uvođenju nastave na daljinu, FIT je omogućio, po prvi put u Srbiji, studije preko Interneta studentima koji ne žive u Beogradu ili zbog posla nisu u mogućnosti da prate nastavu na tradicionalan način. Savremeno tržište diktira potrebu za usmerenim obrazovanjem budućih zaposlenih. FIT je uvek pratio te potrebe i u prvim godinama svog postojanja, pored Informacionih tehnologija, razvio još šest različitih studijskih programa iz oblasti menadžmenta i dizajna. Niz specifičnosti u načinu studiranja na FIT-u izgradili su prepoznatljivost koja se preslikala na moćniju instituciju, Univerzitet Metropolitan.

 

U ovom trenutku u okviru Univerziteta Metropolitan postoje tri fakulteta :

 

 

Cilj Univerziteta Metropolitan je da postane, ne samo, univerzitet regionalnog značaja, nego i univerzitet svetskih razmera.

Na Univerzitetu Metropolitan realizuju se:

 

 

 

Parola Student u centru pažnje ogleda se u uspesima naših studenata na koje smo ponosni:

 

  • Tim mladih uspešnih studenata Fakluteta informacionih tehnologija koji je postao svetski prvak 2012. godine, a ujedno i prvi tim iz Srbije koji je pobedio na Oracle-ovom međunarodnom takmičenju ThinkQuest.

 

  • Studenta Dizajna novih medija, Fakulteta digitalnih umetnosti, Stefana Pilipovića, jednog od tri najbolja dizajnera na konkursu za dizajn nove pivske boce „Heineken".

 

  • Studentkinje Fakulteta informacionih tehnologija, AdaJAMM tim,koje su postale svetske prvakinje na takmičenju Microsoft imagine Cup 2013, zahvaljujući aplikaciji “Playground”

 

  • Studente Fakulteta za menadžment, SMART tima, koji je prošle godine osvojio prvo mesto na takmičenju u Novom Sadu, kao i drugo mesto na najvećem sportsko-obrazovnom događaju ERSTE Menadžerijada, u disciplini rešavanje studije slučaja.

 

Na Univerzitetu Metropolitan specifičnost studiranja ogleda se u primeni najnovije tehnologije elektronskog učenja uz pomoć eLearning platforme LAMS. Naši studenti tokom studija poseduju personalizovan nalog na eLearning sistemu. 

 

Pogledajte tutorijal OVDE.

 

 

Univerzitet Metropolitan organizuje pred redovnih i rane upisne rokove. Maturanti imaju mogućnost da, bez obzira što još uvek nisu završili srednju školu, polažu prijemni ispit, izvrše upis i obezbede svoje mesto na željenom studijskom programu na vreme. Kompletnu dokumentaciju dostavljaju po završetku četvrtog razreda i položenog maturskog ispita.Termini polaganja prijemnog ispita su sledeći:

 

  • Maj: Prijava otvorena do 15. maja.Prijemni ispit: 17.maja u 12h u prostorijama Univerziteta u Beogradu, i 17.maja u 12h  u prostorijama Univerziteta u Nišu

 

  • Jun: Prijava otvorena do 12. juna. Prijemni ispit: 14. juna u 12h u prostorijama Univerziteta u Beogradu, i 14. juna u 12h u prostorijama Univerziteta u Nišu

 

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita se može izvršiti na nekoliko načina:

 

  • Putem elektronske prijave za upis
  • Slanjem mejla na adresu info@metropolitan.ac.rs (u mejlu navesti podatke: ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, email adresa, škola koju pohađaju )
  • Telefonom na 011/ 20 30 885

 

 

 

 

Univerzitet Metropolitan poseduje tri centra u kojima se odvija nastava i to dva u Beogradu: Trg Republike 3 i Tadeuša Košćuška 64 i jedan u Nišu Svetog Cara Konstantina 86. 

 

Sajt: www.metropolitan.ac.rs

 

E-mail: info@metropolitan.ac.rs

 

Telefon: +381 11 20 30 885